Atletiekvereniging Texel

  

Welkom

Welkom op de site van Atletiekvereniging Texel

De vereniging is opgericht op 18 juni 1984. Eerst natuurlijk uit een groep hardlopers. Meteen na de oprichting heeft men zich ook gericht op de jeugd en de andere atletiekonderdelen. Dat viel vooral in het begin niet mee. Een goede accommodatie ontbrak en het was behelpen op en rond het trainingsveld van de voetbalvereniging Texelse Boys.

In de negentiger jaren kwam de mogelijkheid om een grasbaan aan te leggen met verlichting erbij. Inmiddels werd er ook een opslagruimte gehuurd bij de voetbalvereniging. Er kwam schot in de zaak. Alleen de grasbaan lag zo laag dat bij een beetje regen de baan onder water stond. Begin deze eeuw is toen het plan ontstaan om toch voor een kunststofbaan te gaan. Na vele acties, waaronder sprintwedstrijd op de boot met starter Erica Terpstra, en veel politiek heen en weer bewegingen, is het ons als kleine vereniging gelukt om de bijna de helft van de benodigde 400.000 op te halen. 

Uniek in Nederland en zeker uniek voor Texel, waar geen enkele vereniging de helft van haar accommodaties zelf moet ophoesten. Trots zijn we dan ook dat in september 2003 de baan officieel geopend kon worden. Een kwaliteitsverbetering om atletiekonderdelen te trainen en om baanwedstrijdjes te organiseren. Texel is bij uitstek geschikt om lekker in het bos, door de duinen en over het strand te lopen, maar een gedegen snelheidstraining op de baan behoort nu ook tot de mogelijkheden. De baan is niet gratis te gebruiken door iedereen. We betalen een hoge huurprijs, dus we vragen aan sporters die de baan willen gebruiken een kleine bijdrage.