Atletiekvereniging Texel

  

Bos en Duin Zomercross 18-7-10

Dijkstra wint tweede zomercross

Onder ideale omstandigheden, liep Terk Dijkstra uit Emmeloord naar de overwinning in 33:50 op de 8 km bij de Bos en Duin Zomercross. Op overbrugbare afstand finishte Martin Baptist als tweede in 34:02. Peter ter Burg uit Julianadorp kwam als  derde in 34:12 over de streep. Connie Joling wist de overwinning bij de vrouwen naar zich toe te halen in 46:17.

De eerste plaats bij 4 km was voor Rob ter Burg uit Julianadorp in 15:14 op twaalf seconden gevolgd door Dean Salwegter uit Dordrecht. Dat kan nog een spannende strijd worden de volgende keer. Martijn van Haren kwam als derde binnen in 16:36. De 13 jarige Jade Schreuder uit Harderwijk was de snelste vrouw in 19:19. Marit Zijm eindigde als tweede in 21:06. Haar loopmaatje Anna van der Duim finishte in 22:08 als derde.

Bij de jeugd over een kilometer, ging de overwinning bij de jongens naar de Duitse Philp Zein uit Ratingen. Jelle van der Duim en Ward Bakker hielden de Texelse eer hoog door als respectievelijk als tweede en derde te eindigen. Bij de meisjes won Kim Dulfer uit Schiedam. De zilveren medaille ging naar de Duitse Pia Schimmelpfennig en het brons werd bij Marijke van der Duim om gehangen.  

Woensdag is De Krimstrandloop de volgde in de serie zomerlopen. De start is om 19:30 uur bij Paal 28 en het is laag water.

klik hier voor de uitslag