Nieuws

De Krimstrandloop 2-8-2017

02 augustus 2017
www.avtexel.nl
Stormachtige De Krimstrandloop

 

 


Het was afnemend tij. Dat betekende goed strand om te lopen ondanks de zandsuppletie van de afgelopen jaren. De straffe zuidwestenwind maakte vooral het laatste stuk tegen wind zwaar. Verschillende groepjes liepen kop over kop en dan moest de eindsprint beslissen wie de snelste van de groep was.
Op de 8 km loop was het een strijd tussen Jim Krugers uit Den Burg, Arjan Vos uit Amersfoort en Heiko Schilff uit Berlijn. Halverwege  op het 4 km punt lag Jim duidelijk op kop, na 6 km bij het tweede keerpunt ook nog. Daarna werd hij weer ingelopen door de beide andere mannen en de eindsprint die al van verre aangegaan werd, eindigde in een overwinning voor Krugers in 36.21 min. Vos werd tweede in 36.22 en Schilff eindigde in 36.27. Stefanie Limberg uit Halle was de snelste bij de vrouwen in 39.40.
Ook de winst op de 4 km werd beslist in de eindsprint. Chris Nieuwenhuis uit Zwolle was net even sneller dan Frank Mookhoek uit Zeist. (17.38 en 17.40) Iris van Beek uit Ugchelen was in 20.18 snelste vrouw op deze afstand.
Bij de start van de jeugd stonden 14 dappere kinderen, om onder deze barre omstandigheden, 1200 meter te lopen. Sam van der Werf uit Sneek was verreweg de snelste in 5.05. Het zilver mocht Winston Benschop uit Krimpen a.d. Lek ophalen voor zijn 5.56. Het brons was voor Jesper Zwerver uit Utrecht in 6.04. Bij de meisjes was Jorina Panzlaff  uit Schwerte (D) het snelst (6.18). Tweede werd Quinty de Boer uit De Koog in 6.24. En derde was Grietje Billep uit Münster in 7.10. De volgende cross is op zondagochtend bij Bos en Duin, Bakkenweg 16, Den Hoorn. Inschrijven om 10.00 uur op het terras van het restaurant BOSQ, de loop begint om 10.30 uur.

klik hier voor de foto's gemaakt door Willem Sangers

 
www.avtexel.nl
Regenachtige zesde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl
Jaap Witte wint Winterbosloop           Meer >
 
www.avtexel.nl
Harde wind tijdens vijfde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl

Turfveld Wintercross 1-12-19

01 december 2019
Snelle tijden bij vierde Turfveld Wintercross Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven