Nieuws

Bos en Duin Zomercross 13-8-17

13 augustus 2017
www.avtexel.nl

Tim Kerkmann klasse apart bij Bos en Duin Zomercross

klik hier voor de foto's

 

 


Goede deelname bij de vijfde zomercross, 75 deelnemers lieten zich inschrijven bij het BOSQ restaurant en dit ondanks een concurreerde loop op Vlieland.

De omstandigheden leken ideaal, maar waren het toch niet helemaal. Verschillende atleten, die zich ingeschreven hadden voor 8 km stapten na één ronde van 4 km uit. Misschien waren ze te voortvarend van start gegaan en konden ze het verraderlijke parcours niet echt. Een andere reden kan zijn dat het toch iets te benauwd was.

 

Voor Tim Kerkmann uit Bielefeld was de 8 km geen probleem. Hij werd afgemeten eerste in 31.49.  Danny Hajos uit Den Helder kwam ruim drie minuten later binnen in 34.59. Snelste vrouw op deze afstand werd Margot van der Ven uit Den Burg in 40.22.

De 4 km werd gewonnen door Jan Kerkmann in 14.28. Marieke Jonker uit Haarlem was met 18.39 de snelste vrouw.

 

Met 29 kinderen bij de start voor de 1 en 2 km, was het een drukte van belang. Megan Havik werd eerste op de 1 km bij de meisjes in 4.10, zij werd gevolgd door Sofie Vlaming uit Oosterend in 4.28 en Imme van der Kerkhof uit Den Burg wist met 4.30 de bronzen plak te veroveren.

Het goud was bij de jongens voor Widlem de Wit uit Den Burg. Hij eindigde in 4.03 en Julian Bruins uit Eemnes scoorde met 4.36 wat goed was voor het zilver. Fynn van Till uit Rolde was met 5.01 blij met zijn derde plaats.

De 2 km werd gewonnen door Sam van der Werf uit Sneek in 7.54. De volgende loop die AV Texel organiseert is De Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven op het terras van paal 28 aan de Krimweg vanaf 19.00 uur. De start van de loop is om 19.30 uur. Het is laag water, dus verwachten we goed strand om te lopen


 
www.avtexel.nl
Regenachtige zesde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl
Jaap Witte wint Winterbosloop           Meer >
 
www.avtexel.nl
Harde wind tijdens vijfde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl

Turfveld Wintercross 1-12-19

01 december 2019
Snelle tijden bij vierde Turfveld Wintercross Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven