Nieuws

Lintje voor Rita

26 april 2018
www.avtexel.nl
Rita Dogger is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Rita Dogger, ook wel de ‘moeder’ van AV Texel genoemd is op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij ontving de koninklijke onderscheiding op voorspraak van Marijke Stark. Rita heeft zich gedurende lange tijd verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger bij AV Texel, Tevoko, Dorpscommissie Den Burg, Hospice Texel en Vluchtelingenwerk Texel.

Bij Tevoko maakte zij deel uit van het organisatieteam van het grote jaarlijkse volleybaltoernooi in de Dennen. Het Buitentoernooi kent alweer haar 47e editie in 2018 en vele edities daarvan was zij hiervoor in touw. Daarnaast heeft ze training gegeven en was ze in seizoen 2012/2013 zelfs coach van Tevoko Dames 1. Ze was overigens ook vrijwilligster en trainster bij volleybalvereniging Smash in Oosterend.

Ook bij de Dorpscommissie Den Burg zet ze zich in, in de rol van secretaris, al sinds 1998 en als belangenbehartiger van de inwoners van Den Burg. Eén van haar laatste wapenfeiten betreft de plaatsing van bankjes op het Boerenommetje bij De Hal. Het laat zien dat ze erg betrokken is bij de leefbaarheid van Texel.

Dit uit zich ook in haar betrokkenheid bij de Hospice Texel. Hier vervult zij talloze taken zoals ondersteuning van de gasten (soms ook verzorgende taken) en hun familie en vrienden, het verzorgen van koffie, thee en andere dranken, het schoonhouden van het pand, receptiewerkzaamheden en ook administratieve werkzaamheden.

En sinds 2009 werkt ze ook als vrijwilligster bij Vluchtelingenwerk Texel waarbij zij vluchtelingen begeleidt en onderwijs geeft in de Nederlandse taal.

Bij AV Texel is ze al sinds 1981 vrijwilligster. Ze doet de coördinatie en organisatie van De Krimstrandlopen bij Paal 28 en de zomercrossen in de Dennen. Dat zijn er 14 in het zomerseizoen, twee keer per week. Ook regelt ze de acht wintercrossen en de winterbosloop. En voor al deze wedstrijden is ze iedere keer bijna een hele dag in touw, met inschrijven, tijdklokken, uitslagen verwerken en een leuk stukje schrijven. Daarnaast is ze jarenlang betrokken geweest bij de Koninginneloop in Oosterend. En het Waddentoernooi, en de Halve Marathon van Texel, en De Zestig van Texel, en de Halve marathon van De Waal, en de Scholierenloop, en, nou ja, ze staat gewoon altijd voor onze vereniging klaar. Dat is goud waard. Ook als jurylid bij baanwedstrijden trouwens. En niet te vergeten zit zij in de redactie van het clubblad, en regelt zij de verzorging ervan. Daarnaast regelt ze het maken van kerststukjes, én het verkopen ervan natuurlijk.

Omdat Rita een super-vrijwilliger is wilden wij haar op deze bijzondere manier waarderen voor haar jarenlange inzet.

 
www.avtexel.nl
Regenachtige zesde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl
Jaap Witte wint Winterbosloop           Meer >
 
www.avtexel.nl
Harde wind tijdens vijfde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl

Turfveld Wintercross 1-12-19

01 december 2019
Snelle tijden bij vierde Turfveld Wintercross Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven