Nieuws

Cees Timmer erelid

26 april 2018
www.avtexel.nl
Cees Timmer is benoemd tot erelid

Cees Timmer is op 26 april benoemd tot erelid van AV Texel en ontving de Waarderingsspeld van de AtletiekUnie.

Sinds 1994 is hij looptrainer bij AV Texel. Dat begon nadat hij in 1988 door een enkelblessure zijn eigen loopprestaties moest dimmen. Sinds 1994, dus al 24 jaar lang, staat hij twee keer per week, het hele jaar door, in weer en wind, met veel bezieling training te geven. Hij bereidt zijn trainingen zorgvuldig voor en plaatst zijn trainingsschema’s op de website. En hij geeft de trainingen op een prettig gestructureerde en toch ook losse manier: hij heeft liever niet dat we uitgebreid kletsen tijdens de loopscholing, maar we mogen af en toe ook best wel een grapje maken. Dit houdt de trainingen serieus, maar ook gezellig. Cees heeft ook aan vele Start-to-Run groepen training gegeven.

Ook sinds 1994 is hij lid van de loop/wedstrijdcommissie. Vanuit die hoedanigheid is hij bij de vele crossloopjes van AV Texel eigenlijk altijd van de partij. Iedere zomervakantie 14 crosswedstrijden in het bos en op het strand, iedere winter een boscrosscompetitie met 8 wedstrijden. En dat betekent niet alleen dat hij er bij de wedstrijd zelf staat, maar hij houdt ook de uitslagen netjes bij, en de rankings in de competitie. En die komen dan door hem op de website, met een leuk verhaaltje er nog bij. Dat geldt dan ook voor de Winterbosloop rond Oud en Nieuw die afgelopen keer voor de 44e keer werd gehouden en waar hij al 33 keer in de organisatie zat. En het Open Texels Crosskampioenschap. Én hij was jarenlang de drijvende kracht achter de (toen nog) koninginneloop in Oosterend.

Sinds 33 jaar zit hij in de redactie van ons clubblad. Hij gaat er iedere keer weer voor zitten om onze leden van een mooi, informatief en educatief clubblad te voorzien. Cees is ook al sinds jaar en dag de webmaster van avtexel.nl.

Hij zet zich natuurlijk ook volop in bij baanwedstrijden zoals de bedrijven- en scholierenestafette. En jawel, hij is jarenlang bestuurslid geweest. Onder andere begin jaren nul, toen er heel veel energie is gestoken in de realisatie van een kunststofatletiekbaan en Cees een sprintwedstrijd op de veerboot organiseerde waarvoor Erica Terpstra zelfs kwam. 

Sinds haar oprichting op 14 februari 2006 is hij bestuurslid van de Stichting Texel Atletiek, die de organisatie Texel Halve Marathon bestiert. Cees is ook al tientallen edities betrokken bij de Halve marathon van De Waal. Ook hier staat hij altijd weer klaar, druk in touw met de jeugdstart en, als het even kan, ook nog bezig zijn met zijn andere hobby: fotograferen. Na afloop nog de uitslagverwerking natuurlijk.

En we hebben nóg zo’n prachtig evenement: De Zestig van Texel. Als sinds de eerste editie in 1991 is hij van de partij. Als lid van de organisatiecommissie is hij al maanden voor de start bezig met voorbereidingen. Hij is ook de webmaster van de website van De Zestig. Op de dag van De Zestig zijn er ruim 150 vrijwilligers actief, maar Cees is degene die dit leger in touw brengt. Net als dat hij lange tijd heeft georganiseerd dat er tijdwaarnemers, juryleden en opvangauto’s zijn, en niet te vergeten een bezemwagen. En hij is zelf op zo’n dag de hele dag aan het rennen, maar niet als deelnemer. Van het vroege begin om 04:00 u ’s ochtends op de wielerbaan, tot en met de finish, waarvoor hij de finishcoördinator is, is Cees er. En daarna alles weer opruimen.

AV Texel kan niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk het voor een vereniging is om iemand als Cees te hebben, iemand waar je op aan kunt, iemand waarop de vereniging kan bouwen. We kennen allemaal wel het mythische beeld van Atlas die het hemelgewelf op zijn schouders draagt. Wij zien nu voor ons een mythisch beeld van Cees die de atletiekvereniging op zijn schouders draagt.

We vonden het daarom tijd worden dat we Cees erelid maken van Atletiekvereniging Texel en hebben zijn voordracht besproken op de afgelopen ALV en natuurlijk werd dit door de vereniging goedgekeurd. Maar dat is nog niet alles. We hebben ook bij de AtletiekUnie een verzoek ingediend of hij in aanmerking kan komen voor een waarderingsspeld van de AtletiekUnie. En ook dat verzoek is ingewilligd!

 
www.avtexel.nl
Regenachtige zesde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl
Jaap Witte wint Winterbosloop           Meer >
 
www.avtexel.nl
Harde wind tijdens vijfde Turfveldcross Meer >
 
www.avtexel.nl

Turfveld Wintercross 1-12-19

01 december 2019
Snelle tijden bij vierde Turfveld Wintercross Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven