Over AV Texel

Onze atletiekvereniging is opgericht op 18 juni 1984 uit een groep fanatieke hardlopers. Meteen na de oprichting heeft men zich ook gericht op de jeugd en de andere atletiekonderdelen. Dat viel vooral in het begin niet mee. Een goede accommodatie ontbrak en het was behelpen op en rond het trainingsveld van de voetbalvereniging Texelse Boys.

In de negentiger jaren kwam de mogelijkheid om een grasbaan aan te leggen met verlichting erbij. Inmiddels werd er ook een opslagruimte gehuurd bij de voetbalvereniging. Echter, de grasbaan lag zo laag dat bij een beetje regen de baan onder water stond. Begin deze eeuw is toen het plan ontstaan om toch voor een kunststofbaan te gaan. Na vele acties, waaronder een sprintwedstrijd op de boot met starter Erica Terpstra, en veel politiek heen en weer bewegingen, is het ons als kleine vereniging gelukt om bijna de helft van de benodigde 400.000 euro op te halen. Trots waren we dan ook dat in september 2003 de baan officieel geopend kon worden. Een enorme kwaliteitsverbetering om atletiekonderdelen te trainen en om baanwedstrijden te organiseren. Texel is bij uitstek geschikt om lekker in het bos, door de duinen en over het strand te lopen, maar een gedegen snelheidstraining op de baan behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Maar ja, minder positief was dat de vereniging geen eigen clubgebouw had met kantine, kleedruimten en douches. Vanaf juni 2011 is het bestuur van AV Texel daarom intensief bezig geweest met de realisatie van een eigen verenigingsgebouw. Na een bewogen periode is met subsidie van STIFT en de Raboton en met politieke steun van de gemeenteraad in mei 2016 een eigen clubhuis geopend.

We zijn nu een bloeiende en trotse atletiekvereniging op Texel. Ondanks onze geringe omvang zijn we bijzonder intensief in het aantal georganiseerde wedstrijden. We organiseren een aantal nationaal aansprekende evenementen zoals De Zestig van Texel, de TexelTrail en, samen met Stichting Texel Atletiek, de Texel Halve Marathon. Daarnaast organiseren we de charmante voorjaarsklassieker Halve Marathon van De Waal, iedere zomervakantie 14 crosswedstrijden in het bos en op het strand, iedere winter een boscrosscompetitie met 8 wedstrijden, de Winterbosloop rond Oud en Nieuw, en een Hoge Bergloop in de meivakantie. Op de atletiekbaan organiseren we ieder jaar een Scholieren- en Bedrijvenestafette, iedere maand een baanwedstrijd over middellange afstanden, onderlinge jeugdwedstrijden en natuurlijk clubkampioenschappen. Voor de jeugd hebben we nog leuke extra's in petto zoals gezamenlijk zwemmen, speurtochten en spelletjes.

Alle leden krijgen training van gediplomeerde trainers. De jeugleden krijgen training op maandag en donderdag. De volwassenen kunnen terecht op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. 

Bij AV Texel is er altijd wat te doen, dus trek aan die hardloopschoen!
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven