Nieuws

Indoor atletiekgala

15 december 2017
www.avtexel.nl
AV Texel maakt indruk tijdens het Triple Indoor Gala Alkmaar voor de jeugd

Floor Huisman, Imme en Tess van de Kerhof en debutanten Thomas van der Vlerk en Robin van Klaveren vertrokken op zaterdag 9 december in alle vroegte naar het triple indoor gala in Alkmaar. Zij streden voor wat zij waard waren in een sterk deelnemersveld met ruim 700 atleten. Het was een bijzondere setting. De organisatie van het atletiekevenement had de indoor wielerbaan aan de Alkmaarse Terborchlaan tijdelijk ingericht als allround atletiekvloer. Ruim 700 deelnemers werkten in een strak schema verschillende onderdelen af; kogelstoten, hoogspringen, 40 en 60 meter sprint, de 1.000 meter en 60 meter horden stonden op het programma.

Tess imponeert op favoriete onderdeel 1.000 meter
Pupil Tess van de Kerkhof imponeerde op de 1000 meter, door alle meiden in haar serie achter zich te laten, in een tijd van 4:18,51. Ze had zelfs nog even tijd om bij de finish te zwaaien naar de Texelse achterwacht op de tribune. Uiteindelijk werd zij tiende in haar categorie. Ook met kogelstoten kwam zij op de tiende plek in het eindklassement. Tijdens de 40 meter sprint eindigde zij als elfde.

Robin: onder de indruk van haar eerste wedstrijd
Junior Robin, sinds september lid van AV Texel en duidelijk onder de indruk van haar eerste wedstrijd, gooide bijna vier meter ver met kogelstoten en eindigde in haar categorie als 28e. Met 0.90 cm hoogspringen kwam zij eveneens op de 28e plek terecht in het eindklassement. Op de 1.000 meter (nagenoeg alle rondes zwaaiend in de bochten naar de Texelse achterwacht) en de 60 meter sprint eindigde ze resp als 31e en 32e.

Thomas: topprestatie van een debutant op de 60 meter sprint
Thomas, die met 9.34 een zeer goede 60 meter liep (tiende plek in eindklassement, een superprestatie voor een debutant), tiende eindigde in een sterk hordenlopersveld en met hoogspringen 1.30 een 4de plek haalde, kan terugkijken op een geslaagde dag.

Imme: de horden smaken naar meer
De enthousiaste Imme, die lang moest wachten voordat zij haar opwachting mocht maken, liep een keurige 1.000 meter (21e in eindklassement) en eindigde met 4.41.17 als tiende in haar categorie en als 17e in een indrukwekkend deelnemersveld horden. Helaas moest ze vanwege een zere knie de 60 meter sprint laten schieten. Het gaat inmiddels weer beter, gelukkig!

Floor’s geduld werd beloond: twee achtste plekken
Floor haar geduld werd beloond met een aantal keurige prestaties; zij moest eveneens lang wachten voor zij haar onderdelen mocht afwerken. Ze werd knap achtste in haar categorie met hoogspringen, behaalde een 14e positie op de 60 meter sprint en met 8 meter 41 haalde zij een achtste plek met kogelstoten.

AV Texel wil vaker naar indoorwedstrijden
Het was een leuke dag en deze indoorwedstrijd smaakt naar meer. AV Texel oriënteert zich op een aantal indoorwedstrijden. We laten zo snel mogelijk weten wanneer wij weer met een groepje naar een soortgelijk evenement gaan. Het is een fantastische dag voor de kinderen - zij ervaren waar zij zo hard voor trainen op de Texelse atletiekbaan en kunnen zich even meten met hele goede atleten - en de tijdsinvestering meer dan waard.

Auteur: Femmy Saal

Klik hier voor alle uitslagen van Triple Indoor Gala Alkmaar 2017.

www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl
www.avtexel.nl

 
www.avtexel.nl

Speurtocht en Escape room

13 september 2019
Op vrijdag de 13e werd een speurtocht en escape room georganiseerd Meer >
 
www.avtexel.nl
Foto's van een gezellige en sportieve jeugdwedstrijd.
 
www.avtexel.nl
De gelukkigen    Meer >
 
www.avtexel.nl

Triple IP indoor gala

18 december 2018
Zaterdag 8 december werd het Triple Indoor gala gehouden in Sportpaleis Alkmaar. Meer >
 
 
 
 
11-03-2018 Meer >
 
 
 
Accommodatie AV Texel
Haffelderweg 48
1791 AS Den Burg Texel
Terug naar boven